Перейти до вмісту

Печера Каклик

Печера Каклик знаходиться в самісінькому центрі Туреччини, неподалік від міста Денізлі. Ну і, власне, поруч знаходиться Памуккале. Власне, печера Каклик дещо схожа на Памуккале, тільки під землею. І не така біла. А так такі ж травертинові тераси.

Згори над печерою знаходиться невеликий спа-комплекс, в якому можна покупатися в басейнах із мінеральною водичкою. Ми були в самий розпал епідемії, тому комплекс був абсолютно порожній, мінеральні басейни — без води, в печері було вимкнуто освітлення і це був великий мінус, тому що далі від входу дуже темно, а так загальна довжина печери приблизно 200 метрів. Плюси — платню за вхід ніхто не збирав, не було жодного туриста і ніхто не заважав робити атмосферні фотки зі штатива.

Каклик

2. Маленький підземний водоспадик.

3. Печеру облаштували для туристів двадцять років тому, містки встигли трохи втомитися. Треба мати на увазі, що подекуди їх заливає вода, тож ходити треба або обережно, або вдягати взуття, що не промокне.

Каклик

4. In Xanadu did Kubla Khan
A stately pleasure-dome decree:
Where Alph, the sacred river, ran
Through caverns measureless to man
Down to a sunless sea.

5. Печера Каклик карстового типу, тобто вхід це провалля, відкрите згори. Тут є місця, де на воду, що тече в печері, падає пряме сонячне світло.

6.

Каклик

7. Мінеральні відкладення.

Каклик

8.

Каклик

9. Частина, яку освітлюють сонячні промені. Далі вже зовсім темно. А шкода, мало б бути красиво.

Печера Каклик

10. Тераски.

Травертинові тераси в печері Каклик

11.

Травертинові тераси в печері Каклик

12.

Травертинові тераси в печері Каклик

13.

Травертинові тераси в печері Каклик

14. Тут теж мала б текти вода, але з нею, як і в Памуккале, було не дуже. Можливо, треба їхати взимку.

Каклик

15. Вихід з печери.

Каклик

Взагалі, печера Каклик не така відома широкому загалу, як інші природні пам’ятки Туреччини, але, безумовно, варта того, щоб її відвідати. Якщо трапиться можливість, спущуся туди ще раз. Сподіваюся, більш пощастить із водою та освітленням. Водопостачання і електрика — на жаль, більш актуальні проблеми 2022 року, ніж туристичні поїздки. Але все ще буде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Інші пости

4 Листопада, 2021
Памуккале — самая посещаемая достопримечательность Турции за пределами Стамбула. Если полистать профили тиндера, у каждой третьей тиндереллы будет фото на фоне белых террас. Но обычно сюда попадают на дневную экскурсию из курортов в Анталье и Алании, и — спойлер — это вообще не то же самое, что приехать сюда и остаться до вечера. Мы попали в Памуккале в самый разгар весеннего локдауна, который удачно совпал еще и с запретом полетов из России. В общем, несказанно повезло и визит в Памуккале стал жемчужиной всей поездки по Турции.
16 Червня, 2021
Это пост будет про поездку машиной по Турции, которую я совершил в мае 2021 года, и дата тут играет роль. Во-первых, как раз тогда РФ прервала сообщение с Турцией. Во-вторых, сама Турция ввела строгий локдаун. Поэтому в самых туристических местах почти не было людей. Это, конечно, не безлюдная Венеция, но все равно интересный экспириенс, который далеко не факт, что удастся повторить. К сожалению, написать какой-то целостный рассказ (как, например, о поездке по Болгарии) у меня просто не получилось. Хочу надеяться, что сделаю отдельные посты про интересные локации (нет), а пока покажу вам самые красивые места. И да, мне кажется, что это красивые фоточки, ставьте лайк, жмите колокольчик. Итак, первая большая локация - Каппадокия. На фото - долина Зерве.